Locatie:

Sportpark : “De Noppenweide” –  Mr. Holtropstraat 3

Contact:

Telefoon: 0523-231822
Website  :www.vvbruchterveld.nl
Logo vv Bruchterveld


Geschiedenis

Door het plaatselijk belang werd in 1967, aan de Wijkstraat, een speelweide aangelegd die uitgebreid kon worden tot een sportveld. Deze speelweide werd op 7 oktober 1967 geopend door de heer B.J.  Lubbers, voorzitter van het plaatselijk belang. Ter gelegenheid van de opening werd, onder leiding van Fred  Stuivenberg, een voetbalwedstrijd gespeeld tussen twee geformeerde teams uit het dorp. Dit was waarschijnlijk de aanzet om te komen tot de oprichting van een voetbalvereniging in Bruchterveld. De mogelijkheid hiertoe werd onderzocht door Allard Weiden, Gerrit Jan Jonkeren, Gerrit Dorman en Harm Schepers.

Na enkele voorbereidende vergaderingen kwam het moment dat er officieel tot de oprichting van een voetbalvereniging kon worden overgegaan. De oprichtingsvergadering was op 26 januari 1968 in de Looze in Ebbenbroek. De oorspronkelijke naam was: VIOS ’68. VIOS staat voor: Vooruitgang Is Ons Streven.
Dit is door het bondsbestuur niet goed bevonden, omdat er meerdere verenigingen in de buurt deze naam al droegen. De naam is hierdoor gewijzigd in “Voetbalvereniging Bruchterveld”.