Hardenberg – Het Hardenbergse project De Eettafel heeft de Noaberschapsaward 2018 gewonnen. De prijs, die vier jaar geleden door de ChristenUnie Hardenberg in het leven is geroepen, werd zaterdagavond uitgereikt in De Voorveghter door Carola Schouten, minister van landbouw, natuur en voedselkwaliteit.

Uit bijna 20 inschrijvingen waren vier genomineerden geselecteerd, die hun initiatief voor een volle blauwe foyer in theater De Voorveghter presenteerden. De jury, onder voorzitterschap van de minister, was erg enthousiast over alle kandidaten, maar koos ‘De Eettafel’ als de winnaar.

‘De Eettafel’ wil door gezamenlijk te koken en te eten, verbinding tussen mensen en culturen tot stand brengen. Zij kregen, naast de award, een aanmoedigingsbedrag van € 500 mee naar huis. De andere kandidaten, De Lijsterstraat en De Makelij uit Dedemsvaart en de werkgroep Zorg uit Bruchterveld/Ebbenbroek, kregen als aandenken aan vandaag een oorkonde mee.

De presentatie van de werkgroep Wonen/Zorg uit Bruchterveld-Ebbenbroek werd verzorgd door Joke Muis, waarbij Agnes Strieper haar ervaring deelde met het Noaberschap. Er waren meerdere belangstellenden uit Bruchterveld/Ebbenbroek aanwezig op deze middag. Een exemplaar van de Dorpsvisie werd overhandigt aan de Minister Carola Schouten. Zij prees Bruchterveld-Ebbenbroek vanwege de professionaliteit wat het geheel uitstraalde.

De ChristenUnie Hardenberg heeft de Noaberschapsaward in 2014 in het leven geroepen, omdat zij het belangrijk vinden noaberschap blijvend te stimuleren. Noaberschap staat voor omzien naar elkaar, elkaar tot hand en voet zijn, of, zoals minister Carola Schouten het verwoordde: ‘het is juist niet individualisme; we zijn op deze wereld niet voor onszelf maar voor elkaar”. Iedere twee jaar reikt de ChristenUnie Hardenberg de award uit.