NIEUWSBRIEF PLAATSELIJK BELANG BRUCHTERVELD Mei 2023

Halfjaarlijks informatiebulletin van het Plaatselijk Belang Bruchterveld.

Buurtbus Bruchterveld- Ebbenbroek

Het bestuur van Buurtbus Bruchterveld-Ebbenbroek wil graag de buurtbus onder de aandacht brengen.
Een buurtbus is regulier openbaar vervoer alleen met een kleinere bus en vrijwilligers als chauffeur en is opgenomen in de landelijke systemen van reisplanners.

De buurtbus Bruchterveld-Ebbenbroek rijdt op werkdagen 12 maal een rit van 1 uur vanaf 6:30 tot 18:00 uur. De route gaat globaal vice versa vanaf het gemeentehuis in Hardenberg, LOC, station, ziekenhuis, evenementenhal, bedrijventerrein Broeklanden, Bruchterveld, Kloosterhaar naar Bruinehaar waar een aansluiting is met de buurtbus naar Tubbergen.
Sinds half december 2022 rijden wij in onze regio met nieuwe buurtbussen, allen met het buurtRRReis logo.
Maximaal 8 personen mogen met een buurtbus worden vervoerd.
De bus beschikt over een lage vloer met oprijplaat dus passagiers met een rollator of kinderwagen maar ook met een rolstoel kunnen mee. Er is plaats voor 1 rolstoel.
In de bus is een USB-aansluiting voor het opladen van een telefoon en eind maart is er ook Wifi beschikbaar.

Betalen in de buurtbus kan met een ov-chipkaart maar ook met een bankpas of creditcard (OVpay).
Met de app OVinfo zijn alle vertrektijden, vertragingen en posities van alle treinen, (buurt)bussen en trams en metro’s in Nederland op te vragen. Ook deze bus kan worden gevolgd. (buurtbus 598)

Om de buurtbus te laten rijden hebben wij vrijwilligers nodig, in het bestuur, maar ook chauffeurs die b.v. eenmaal in de 2 weken een dienst willen rijden.  Heeft u daar interesse in of wilt u daar meer informatie over hebben kijk dan op onze website www.buurtbusbruchterveld.nl  of bel met de secretaris 0523-232797.

Algemene Ledenvergadering

Wij nodigen u van harte uit voor de Algemene ledenvergadering van Plaatselijk belang Bruchterveld op 24 mei. Met nieuws over de actuele ontwikkelingen in Bruchterveld. Voor de agenda verwijzen wij u naar de achterkant van deze nieuwsbrief.

Tot 24 mei in de Heujmansbelt!

Site www.broekernieuws.nl

Voor actuele en uitgebreide info over diverse onderwerpen verwijzen we u graag naar onze website www.broekernieuws.nl. Op deze site kunt u zich ook aanmelden voor het ontvangen van de digitale nieuwsbrief. Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties dan kunt u mailen naar het adres: [email protected].

Bent u nog geen lid, maar wilt u het PB Bruchterveld (hun activiteiten) ondersteunen, dan kunt u zich aanmelden via de website of bij een van de bestuursleden (voor maar € 7,50 p/jr,  per woonadres). https://www.broekernieuws.nl/invullijst.