Wanneer: 14 oktober

Tijdstip: 20 uur

Waar: Dorpshuis Heujmansbelt boven

Al meerdere jaren zijn plaatselijk belang en de werkgroep leefbaarheid & promotie in gesprek met diverse betrokken partijen om de mobiele bereikbaarheid in Bruchterveld en Ebbenbroek te verbeteren.

Uit de enquête die in 2019 is gehouden onder de inwoners is zeer duidelijk naar voren gekomen dat ongeacht de provider of het merk van de telefoon de ontvangst en gesprekskwaliteit zeer matig is in ons dorp. Tevens kwam hier ook naar voren dat het een grote wens is dat de mobiele bereikbaarheid verbeterd gaat worden.

In 2020 hebben we op een bijeenkomst georganiseerd door Gemeente Hardenberg van KPN de toezegging gekregen dat er mast in Bruchterveld zal worden geplaatst om de bereikbaarheid te verbeteren.

Door ontwikkelingen in het telefonie landschap, beschikbaarheid van componenten en corona ging de vooruitgang erg langzaam.

We staan echter nu op het punt dat de plaatsing van een zendmast van KPN dichterbij komt. Na onderzoeken door INNSO, hebben ze twee mogelijke locaties vastgesteld. Deze worden hieronder weergegeven.

Daarom faciliteert Plaatselijk Belang en werkgroep leefbaarheid & promotie een informatieavond waar INNSO, KPN en de Antennebureau (onafhankelijk partij) aanwezig zullen zijn om informatie te geven en uw vragen te beantwoorden. We houden ons aan de RIVM richtlijnen en verzoeken een ieder om thuis te blijven indien u klachten heeft. Er is geen coronatoegangsbewijs nodig. Mocht u niet aanwezig kunnen zijn en wel vragen willen stellen aan één van deze partijen, kunt u deze ook via [email protected] doorgeven.

Van Plaatselijk Belang en Werkgroep leefbaarheid en promotie