Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert voor inwoners (60+) van de gemeente Hardenberg de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’. Ook de ervaren fietser merkt weleens dat het fietsen anders is geworden. Het fietsen met de e-bike gaat sneller en het verkeer wordt drukker en ingewikkelder. Centraal staat hoe de deelnemers ervoor kunnen zorgen dat zij zich veilig voelen op de fiets en nog heel lang kunnen blijven fietsen. In de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ delen deelnemers ervaringen met elkaar en geeft de adviseur van VVN gerichte tips en adviezen om zo lang mogelijk te kunnen genieten van het fietsen.

`Het Nieuwe Fietsen` is heel anders dan een traditionele fietscursus. Het is geen verkeersles of fietscursus. Het gaat vooral om het delen van elkaars ervaringen en het bespreken van tips over de eigen veiligheid en hoe deelnemers daar zelf iets aan kunnen doen. Aan de hand van feiten, informatieve filmpjes, foto’s en stellingen komen verschillende onderwerpen aan de orde zoals:

  • Hoe ga ik om met anderen op het fietspad?
  • Hoe kan ik veilig fietsen op een druk fietspad?
  • Hoe zorg ik dat ik in conditie blijf om goed te fietsen?
  • Wat moet ik weten van de fiets of een e-bike?

Deelname is gratis. De workshop wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Ommen en vindt plaats op

woensdag 27 oktober 2021 van 09.30 tot 12.00 uur in

Kerkelijk Centrum De Schakel, Lage Doelen 5,

7772 BL  Hardenberg

Afbeelding met buiten, fiets, rijden, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving
Aanmelden
Inwoners uit de gemeente Hardenberg die geïnteresseerd zijn in de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ kunnen zich aanmelden via www.vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar [email protected] o.v.v. VVN Het Nieuwe Fietsen Hardenberg. Vermeld in de e-mail je naam, geboortejaar en telefoonnummer. Neem gerust je buurman/buurvrouw, een familielid of kennis mee, mits vooraf aangemeld.

—————————————————————————————————————————————-

Noot aan de redactie: Indien u als pers(fotograaf) bij de VVN Opfriscursus ‘Het Nieuwe Fietsen ’aanwezig wilt zijn en/of op zoek bent naar meer informatie, dan kunt u contact opnemen met VVN, Jan Hommes T 06-21287382. Het bijgeleverde beeldmateriaal is bij publicatie rechtenvrij te gebruiken.